Gratka.pl to serwis ogłoszeniowy z kategoriami: nieruchomości, praca, motoryzacja, dom i ogród, zwierzęta, dla dzieci, moda i uroda, usługi, noclegi oraz inne ogłoszenia
otomoto.pl to internetowa giełda samochodowa. W otoMoto kupisz i sprzedasz samochody osobowe, dostawcze, ciężarowe i motocykle, ale także maszyny o różnym przeznaczeniu, np. budowlane i rolnicze.
tylko zastanawia mnie dlaczego on ma: 115 KM (85 kW) a nie 110 KM (81kW).
Co myslicie o tym samochodzie?
Radis
Była Octavia I FL 1.9 TDI ASV Elegance
Jest Octavia II FL Kombi 1.9 TDI BXE Elegance138 KM & 332 NM by TUNE-UP
niby zakupiona w salonie Skody w Polsce, a wiec to moge sprawdzic i skoro servisowana to chyba tez moge sprawdzic przy jakim przebiegu ostatnio byla w servisie.
Ale nurtuje mnie to 115KM.
Czy to moze byc chiptunning z 90KM?
całkiem prawdopodobny jest chiptunning, bo jak sie powiekszy fotke tylu to nie ma w znaczku tdi czerwieni, a gdyby to byl fabrycznie 110km (czemu 115?) to byloby I czerwone.
sa dwa wyjscia, albo jest chiptunning na 115KM, i seryjnie byla to 90 konna jednostka, albo gosc ma 110-115KM i mial rozbita z tylu i wstawil klape z wersji 90KM hmmm. sprawdz ja w ASO, jak byla na serwisie cały czas to jego historia powinna byc znana, testerem lakieru tez bym ja sprawdzil, a co do przebiegu to pedał hamulca wydaje sie przy najmniej na tej fotce stary na rogu, i wydaje mi sie ze przy takim przebiegu jest to raczej nie realne zeby tak bylo, ale moze to takie złudzenie na fotce... jak masz nie daleko to goń tam i ja poogladaj, i umow sie na test w ASO. zabulisz parę złotych ale bedziesz wiedzial na czym stoisz
Odnośnie testu w ASO to mam smutne doświadczenia, Przy zakupie mojej Skody wydałem kasę na przejżenie samochodu właśnie w ASO a później okazało się że aby być w pełni z niego zadowolonym trzeba włożyć 4000 PLN.
Lepiej zabrać ze sobą jakiegoś zaprzyjaźnionego mechanika lub długoletniego użytkownika Skody
Radis
wygląda to 90 po chipie, jeśli chodzi o przebieg to wydaje mi się że kierownica, gałka zmiany biegów i pedały są chyba za mocno wyślizganejak na 73tkm. Proponuję sprawdzić przebieg w ASO choć to także nie jest 100% pewność (koleś kupił niedawno corollę z komisu, która miała w książce wbity ostatni przegląd przy 160tkm, jednakże świat jest mały i okazało się że to było auto slużbowe mojego innego znajomego i choć wygląda świetnie to rzeczywisty przebieg to niecałe 400tkm-auto z 2003r-czyli niezła mina). Aha i jeszcze jedno, właściciel przerejestrował to auto na siebie aby zatrzeć ślady, że poprzednim właścicielem była firma.
pzdr
Przemek
No faktycznie zwracam honor !! na drugim linku jest coś takiego jak pokrywka od tankowania gazu w tylnym zderzaku koło chlapacza , a może ten bezwypadkowy samochód miał wymieniony zderzak i trafił sie taki od samochodu z LPG
Jutro bede dzwonil pnownie - zobaczymy czego sie dowiem telefonicznie (aczkolwiek po Waszych uwagach zaczynam patrzyc z dystansem na to auto - ale przeciez o to chodzi).
Jutro wykorzystam rowniez Wasze uwagi
Po to Wy koledzy jestescie tu zrzeszeni zeby udzielac rad zoltodziobom (takim jak ja).
A w razie czego to sprawdze samochod na ASO Skody w Bydgoszy.
bogusg, Z boku pod chlapaczem Hmm jakies nowe rozwiazanie Ja wiem jak wyglada gniazdo do przyczepki
No wg mnie to to jest cien... zobaczcie jak sie odbijaja inne rzeczy...
a co do samego samochodu to niespelan 32 kola za 2001.. jak dla mnie drogo. Zwlaszcza ze to jest Ambiente z dolozona klima.
Ktos sie chwalil ze kupil 2003 1.6BFQ Ice za 27. Co prawda to nie diesel ale 2 lata mlodszy i 5 tysi tanszy
Ja bym odpusil, ale to tylko moja opinia
Bouli Była: Czarna perła 1.6BFQ Ice
Perfect service by DobryGrześWawa :kciukgora Jest: Opel Vectra Estate Sportline 1.9 CDTI Zdrowa seria :twisted: (miało być 150KM/320Nm a jest 164.9KM/362.3Nm)
W mojej byłej miałem podobnie "zmechacony" włącznik świateł - ale po przebiegu "czysta"
tysiączków. 73.500 z 2001? Takie rzeczy to tylko... w komisach.
Spory, ale walisz brednie
jak by miała 173.500 ooo to za duzo, jak ma 73.500 podejrzane.
ja kupiłem 2002/2003 z firmy z przebiegiem 74.000 i smigam ponad rok i jezdze dalej i takie gadania o przebiegu sa bez sensu, to już nie FIAT 125P który co 50 tysięcy sie robiło silnik.
patrzac na galke ops: zmiany biegow , pedał ops: sprzegła , kierownice nie wydaje sie aby ten przebieg byl realny - no chyba ze tak lubi glaskac .
Skoro przejechala 73.000km w 6 lat (zakladajac, ze jest to prawdziwy przebieg), to zrobila to zapewe w miescie. W zwiazku z tym poziom "wyslizgania" moze byc znacznie wiekszy niz w aucie, ktore zrobiloby nawet kilaset tysiecy w trasach. Proste nie?
Sigma_74, Spoko, nie bulwersuj się. Ja po prostu od kiedy kupiłem Octę ze słusznie przekręconą budą, za bardzo już nie wierzę w takie przebiegi. Srednie 12kkm na rok w TDI jest dla mnie po prostu podejrzane.
Przebieg 173.000 km może być realny jak na rocznik, mój sprzęt od lipca 2003 do stycznia 2006 zrobił 200.000 km. Na 273.000 to kierownica jest za ładna.
Komentarz